maanantai 6. tammikuuta 2014

Lomalla viimeinkin.. voin ottaa iisimmin!

Ja niin todella tehtiinkin! Kolmen ja puolen viikon loma kiireisen töiden ja opiskelun täyttämän syksyn jälkeen tuli enemmän kuin tarpeeseen, mutta tätä kirjoittaessa ajatukset on jo huomenna koittavassa arjessa. Omalta osaltaan arki on kivaa, sitten osaa taas arvostaa lomia. Arkea kun nyt kuitenkin eletään suuri osa ajastamme, joten parempi oppia nauttimaan siitä, eiköstä vaan? Ja voihan sitä arkea värittää pienillä kohokohdilla. Mutta ennen arkea, muutama muisto menneestä lomasta ja reissusta.



Sateinen ja loskainen Suomi vaihtui Meksikon aurinkoon kahdeksi viikoksi heti loman alkuun. Tätä oli odotettu! Matka oli palkinto koko kesän ja syksyn kestäneestä julkisivuremontista (eli ikkunoista ei nähnyt puoleen vuoteen ulos lainkaan), kandidaatin työn tekemisestä ja tottakai ihan loman tarpeestakin.






Kotona on vaikea vaan olla ja levätä, kun aina tuntuu olevan jotain tekemistä. All inclusive -hotelli piti huolen, että ruokaa ja juomaa sekä palvelua oli saatavilla 24/7, joten elämä oli huoletonta. Ennen matkaa suhtauduin all inclusive-tyyppiseen lomaan hieman varauksella, koska pelkäsin etten päse tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin lainkaan. Mutta tämän reissu muutti kyllä suhtautumisen, tarjolla oli ruokaa laidasta laitaan ja myös paikallisia herkkuja. Lisäksi ainainen ja riitaakin herättävä ohjelmanumero nimeltä ruokapaikan etsintä jäi pois ja esti aika monta nälkäkiukkua tälläiseltä säännölliseen ateriarytmiin tottuneelta. Ja ei tarvinnut miettiä, mistä haetaan vettä rannalle mentäessä tai otatko ruoan kanssa vettä vai viiniä. Otit sitä mitä teki mieli ja silloin kun teki mieli! Ja paikalliseenkin ruokakulttuuriin päästiin tutustumaan perusteellisemmin eri retkillä. Alla muutama otos :P

Aamupalan herkkuja
Paikallisen ruokakaupan kalatiski

Jälkiruokataidetta
Jälkiruokia 2
Alkupalaa


Lounaaksi paellaa
Amus busheja joulupöydästä
joulupöydän koristeluja













Ruoka oli erittäin hyvää ja kaunista. Tykkään nauttia ruoasta kaikilla aisteilla ja näitä taideteoksia oli välillä aivan sääli syödä! Söin huoletta myös mereneläviä, tuoresalaatteja ja jäätelöä. Minun keskittyessä kalaan ja äyriäisiin, kanssamatkaaja, vannoutunut lihansyöjä, hoiti pihvipuolen, joten kaikkea tuli testattua. Tortillat eivät olleet aivan niinkuin Suomessa on totuttu syömään; maissitortilla jo makuna oli erilainen ja täytteet olivat yksinkertaisempia. Vähitellen näidenkin makuun tottui ja fajitas-annoksia tulikin nautittua.

Tällä reissulla rakastuin guacamoleen! Vielä pari vuotta sitten avokado ei kuulunut ruokavalikoimaani. Taannoinen Australian reissu lievensi asiaa, mutta Meksikon guacamole-nams! Ohje otettiin visusti talteen ja tässäpä se teillekin. Ainesuhteita jokainen saa varioida mielensä mukaan:

GUACAMOLE

2 kypsää avokadoa
1pieni tomaatti
1 pieni sipuli
½ limen mehu
tuoretta chiliä maun ja lajikkeen mukaan (suositeltua on käyttää serranochiliä)
tuoretta korianteria
suolaa

Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmälihat kulhoon. Hienonna haarukalla. Lisää joukkoon pieneksi silputut tomaatti, chili ja sipuli. Purista joukkoon limen mehu. Hakkaa tuoretta korianteria pieneksi ja lisää joukkoon. Mausta suolalla. Sekoita tasaiseksi ja tarjoile heti maissilastujen kanssa.

Lomalla myös liikuttiin ahkerasti. Beach volley kuuluu meidän lajivalikoimaan, toiselle puolitosissaan ja minulle höntsäillen. Hotellilla saatiinkin joka päivä biitsipelit aikaan. Kanootilla melominen meressä oli paljon helpompaa kuin kotimaassa järvessä tapahtuva, mikä oli positiivinen yllätys. Uimista, snorklailua ja vesipeuhaamista riitti jokaiselle päivälle.






Tämä oli myös ensimmäinen joulu poissakotoa ja joulu ilman lunta (vaikka tosin eipä sitä tainnut paljon kotimaassakaan olla). Joulu oli jenkkityyliin oli kokemus sinänsä, mutta ensi jouluna haluan olla kotona ja syödä suomalaisia jouluruokia. Ja ennen kaikkea, leipoa ja laittaa sitä joulua.




Reissu oli kaikinpuolin ihana, onnistunut ja lämmin. Kotiinkin oli kiva palata, kun lomaa oli jäljellä vielä reilu viikko..






Kotona kävin vain pesemässä pyykkiä, purkamassa ja pakkaamassa kassin uudestaan, sillä vuorossa oli "korkeenpaikan leiri ala Puijon Puluset". Suuntana siis KotiKoti ja Kuopio.


Lämmin merivesi muuttui viileämpiin tunnelmiin, kun kaveri sai houkuteltua avantoon. Viimeisin avantouinti reissu oli niin nopea, ettei uimapuku ehtinyt edes kastua vedessä käymisestä (Huom! kuitenkin kävin vedessä!). Tällä kertaa mentiin pidemmän kaavan mukaan. Uutta vuotta juhlittiin siis pyörälenkillä maantiellä, saunomalla ja avantouimisella. Ja niinhän se avanto koukutti, että heti oli seuraavana päivänä päästävä uudestaan!

  


Harvinaiset oli maisemat Puijon metsissä tammikuussa. Paljasta kangasta ja vähän myrskytuhoja. Melkein meni ajamalla.. :)



 

Uuden vuoden liikuntakalenteri näyttää lupaavalle ja mielenkiintoiselle. Arkipohjat hoidetaan spinnillä ja crossfitillä, viikonloppuisin fiilistellään pyörän kanssa ja ulkoillaan. Mausteeksi tavoitteita mitä varten treenataan eli tapahtumia, kuten  ABC-race, Extreme run, Suursoudut, SyöteMTB, Haanja100... Ja eiköhän tuo tuosta täydenny matkan varrella, pari lentopallo- ja biitsiturnausta taitaa ainakin olla ohjelmassa. Ja jotta jaksaa treenata niin tarvitsee maittavaa ja ravitsevaa ruokaa. Näistäpä sitten jutunaihetta blogiin pitkin vuotta, tervetuloa seuraamaan!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti